PostHeaderIcon Teknisk info frå kapteinen

Det har vært lite info frå min side men ikkje så rart når Henny tar seg av det meste på heimesida. Først vil eg nemne det som har med gass å gjere, før avreise kjøpte eg inn 3stk 2kg primusflasker som eg rekna med var enkelt å bytte men der tok eg feil, når vi har seilt frå Norge til Spania på Middelhavs sida har det vært 3kg primusflasker som blir brukt dermed var det iikje noko valg 3stk 3kg primusflasker vart kjøpt inn i scotland og som ikkje har vært problem og få byttet undervegs, men vær obs på dersom dere har 10mm slange blir det problem for regulatorene som blir brukt på 3kg flasker har 8mm slangetilkobling. 

Vi har fått et problem med rorlagerene, i sterk sidesjø med stor belasting på roret blir det et sterkt smell i rorsystemet, var i kontakt med Lunde Båt som importerer Bavaria båter, der var det ingen hjelp å få og kan nå i ettertid forsatt ikkje forstå att et firma av denne størrelse ikkje følger opp sine kunder. Derfor tok eg kontakt med Jefa Marine i Dannmark som har rullelager som passer i dei orginale lagerhusene og der var det berre snakk om 24 timer før pakken var levert, en slik service set vi langturseglare prius på.

Neste problem vi fekk var elektronikken til Raymarine, VHF fungerte dårlig (RAY 54E) Vindex,en vart ute av drift og vi hadde problem med kartplotterene (E80) det var derfor til stor glede når vi kom til Estepona og oppdaget en raymarine servicemann som ville ordnet dette for oss, firmaet har navnet GPS Electronics Yachts og mannen heiter Rafael Cazallas og har mobil nr 626467422 dette er en mann eg kan anbefale på det varmesteste og virkelig en pliktoppfyllende mann. Først problemet med VHF,en det viste seg att koblingsstykket på antenna i toppen av mastra ikkje var tettet med det resultat att det har trekt fuktigheit i kabelen og den og antenne måtte skiftes, VHF,en har aldrig vært bedre enn nå.

Vindex,en hadde same problem koblingspunktet i toppen av mastra var ikkje tettet nok og der var også fuktigheit, koblingsstykket og kabelen i mastra vart skiftet og alt fungerern no perfekt.

Kartplotterene (2stk) var problem med dei målte ikkje rett avstand og mange parameter var ikkje justert rett, etter en reset av begge plotterene og alle parameter justert fungerer alt heilt perfekt.

Det neste problemet vi fekk var varmen, her måtte det til et soltak som beskyttet oss mot sola, en kveld vi var på en kveldstur ser vi døra til en seilmaker står åpen og Henny insisterte på att vi tar oss en tur inn til han og legg fram problemet, etter litt fram og tilbakesnakk vart vi enige om att han tar seg en tur ombord på kvelden for vi hadde lita tid og hadde planer om og segle vidare i overmorgon, på kvelden kom han ombord med tegnepapir og meter, vi diskuterte løysinger og varty enige om mål og utforming, neste kveld kjem han ombord med ferdig sydd soltak og den kom fort opp, alt stemte og vi set berre og koser oss under soltaket i skyggen svalt og godt. Seilmakaren,s firma heiter Magnusson Sails og seilmakaren heiter Antonio Rodrique  Carrasco og har mobil nr 635982026 en fantastisk mann som kan sitt yrke.

Dette var litt teknisk info frå kateinen som kan være til hytte for andre langturseglara.

Leave a Reply