PostHeaderIcon Custom ombord 29.juni 2013

Hei igjen

Vi skulle levere inn trasittloggen (kun Hellas som praktiserer dette) før avreise til Norge. Vi dro til Tollkontoret, selveste sjefen kan dokke skjønne, og der fekk vi beskjed om at den ikkje var «complete».  Jaja, mange meininger og mange tolkninger av skjema. Det enda med at sjefen ville kome ombord i båten  om 2 dager. Tankane var mange og det meste vart «heilt gresk » for oss. Marinasjefen skulle kome med eit ekstra skjema, som dei EGENTLIG hadde fått før, men kvar var det blitt av ? DET var ikkje snakk om å leite etter det heller.I hamna vi ligg er det ca 1300 båter og marinasjefen hadde aldri opplevd at selveste tollsjefen hadde vore ombord i ein båt. Kva var det med oss? Såg vi skumle ut? Kan ikkje skjøne det, den blide kapteinen og den smilande VFA- sjefen?Lyslugga og nordiske som vi er ?

Vi fann ut at tollarsjefen hadde ein svært dårleg dag. Kanskje hadde han ikkje fått kakao til frokost av den snille kona si? eller ikkje  funne reine sokker eller rett og slett hadde hovudverk og dårleg mage:)?

Nok om det, «manjen» kom ombord kl. 11 som avtala.Blid som ei lerke, nystroka skjorte og nybarbert. Kva var problemet? Vi gav han kaffi og alt var berre fantastisk.Han kunne fortelje at han hadde vore kaptein i marinen, men då kapteinen ombord i S/Y Aurora kunne fortelje at han og hadde vore i marinen, og til og med på torpedobåt, ja då steig stemninga i soltaket vårt og  ein skulle tru at vi hadde vore bestevenner i årevis.

Alt ordner seg for vår herre og maskinister,…syner det seg..

PS. VFA-(Velferds-Forpleiningssjef og Ankersjef)-

Jaja, litt skummel kanskje likevel.

Jaja, litt skummel kanskje likevel.

Kan ikkje motstå desse fine tatoveringane..

Kan ikkje motstå desse fine tatoveringane..

sjefen hadde også pynta seg med rosa blomst i håret og skrytte uhemma av kor ein fantastisk kar han var:)

Underkonklusjonen av dette er: Ha alle papir i orden, uansett, slik som kapteinen Bjarne har,sjølv om ein møter mange tolkninger undervegs.

Leave a Reply