22.oktober Lammekjøtt og romforskning

 

Då er vi  komne til Lefkas marina, Hellas,Ionian sea.Her skal S/Y Aurora overvintre og kose seg i hamna i lag med S/Y Juliette, ei engelsk dame og S/Y Hisimama, norsk dame frå Fredrikstad.Desse  tre kjem nok til å passe godt på kvarandre.

Mandag vart vi budne ombord  i  ein dansk på lammekjøtt.Ein givandes og triveleg kveld med ymse diskusjoner , og då m.a. romforskning. Ja det er enno mykje ein ikkje har øært her i livet, og takk og pris for  det, for hard-disken er heilt full, så  VOF-sjefen held på å slette litt for sin del.

Det var uansett interessant å møte menneske med slike arbeidserfaringer.Kometer og satelitter i skjønn forening. Slike enkle greier som Karlsvogna, Polatstjerna,Lillebjørn, og ikkje minst Storebjørn, var ikkje tema herJ Igjen, eit  triveleg ektepar som hadde vore jorda rundt, ja nesten i heile universet  egentleg:), men dei såg ut som heilt vanlege dansker:))

 

Engelsk kunnskapstevling 4. plass

Var  med Arvid og Anne Grete S/Y Karayto på kunnskapstevling  på ein bar i hamna.Vi stilte med Moods seiler t-skjorter( dokke får ikkje tak i dei lenger :(, og laget heitte då Smooth sailing.

lefkas okt 2015 (2)

Ikkje rart vi fortente 4. plass. Kaptein Bjarne, Arvid og Anne Grete

 

Landsfordeling: 99% engelsk, og resten kan dokke rekne ut sjølve.

Vi hadde no meir enn nok med å forstå spørsmåla som m.a. var: Engelske matretter-nokre  engelske figurer,skotske og irske whiskymerker(det var ikkje så gale)-engelsk fotball,grr, engelske kolonier,nasjonalsonger(ikkje så gale det heller)-engelske kokker etc. Har slutta å sjå på han Oliver, men vi hadde han friskt i minnet.Det vart fjerdeplass og det var vi vel nøgde med.

Regn-lyn-torden-tannlege:

I natt og i dag har det både tordna, lyna og regna med eit slikt trykk at det var like før VOF sjefen fann fram øyreklokker, vernebriller og dykkerdrakt.Ho baska seg ut i oljehyre og for rett og slett til tannlegen. Ikkje noko prekær situasjon, men ei lita overhaling av frontgarden og total julenedvask. Kosta den nette sum av 80 euro.Eg hengde fint opp den klissvåte oljehyra inne på kontoret, og då eg tok av meg støvlane før eg kom i Stresslessen, smilte ho og sa det var koseleg med ein kunde i sokkelesten.

VOF- sjefens hjemmekontor

VOF- sjefens hjemmekontor

Vel om bord att hadde kapteinen ordna med ymse tekniske og praktiske saker, ja, han hadde rett og slett fått arbeidsro, for snart er det tid for heimreise.

Finn ein feil

Finn ein feil

Det var trongt å gå ut denne grinda for siste gong

Det var trongt å gå ut denne grinda for siste gong

22.oktober

Ha det godt alle saman.Håper de koser dykk med bloggen like mykje som VOF-sjefen gjer

 

1 kommentar

  1. Åh, du skriver så morsomt! 🙂 Kjekt å lese, sjølv fleire månader etterpå. Husk å være flink til å poste på Facebook når du legger ut nye innlegg. Vi gleder oss til å høre meir. Klem frå mellomste dattera <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

© 2021 S/Y Aurora

Tema av Anders NorénOpp ↑